Пловдив се превърна в своеобразен хъб за обмяна на опит между

...
</TD
>Пловдив се превърна в своеобразен хъб за обмяна на опит между
Коментари Харесай

Пловдив се превърна в своеобразен хъб

Пловдив се трансформира в своеобразен хъб за обмяна на опит сред експерти по фетална медицина и акушер-гинеколози от цялата страна, които бяха част от Академията по пренатална медицина. Събитието бе под патронажа на проф. Екатерина Учикова, дм, която изнесе първата лекция за откриването му.  Академията се организира на 23-25 февруари в Медицинския симулационен подготвителен център на Медицински Университет- Пловдив. 

Основателят и ръководителят на академията доктор Борис Стоилов показа, че триумфът й се дължи на обстоятелството, че има най-вече практическа устременост. 

" Осигурихме 50 пациентки, които бяха премного на курсистите да видят освен по какъв начин се вършат скрининги и морфологии, само че и в действително време да се образоват. Местата за " hands on " курса се запълниха доста бързо и за жалост, доста сътрудници, които имаха предпочитание, не съумяха да се запишат. Обмислям събитието да се организира ежегодно и задачата е да надграждаме знанията всякога " - добави доктор Стоилов.

Обучители, с изключение на него, бяха доцент доктор Петя Чавеева, доктор Славяна Галева, доктор Габриела Панайотова, доктор Елица Гьокова и доктор Полина Захариева, като част от тях имаха и лекции по значими тематики, свързани с феталната медицина. Сред лекторите се открои основателят на специалността, проф. Кипрос Николаидес, който се включи онлайн особено от Лондон, с цел да съобщи най-новите достижения в тази област. 

Специалността фетална медицина е ориентирана към допустимо най-ранно разкриване на аномалии на плода, както и на опасности за развиването на бременността, измежду които гестационен диабет, прееклампсия, прибързано раждане и други Но с изключение на диагноза и прогноза, експертите по фетална медицина са ангажирани и с предотвратяването на някои от тези положения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР